چگونه ارتباط بهتر با نوزادمان داشته باشیم؟

 راهکارهایی برای جلوگیری از احساسات منفی والدین و فرزندان


**کاری نکنید که از نوزادتان متنفر شوید**

شاید بگویید مگر می‌شود از نوزاد متنفر شد؛ باید بدانید که تنفر والدین از بچه‌ها و متنفر شدن بچه‌ها از والدین، یک کار معمول است که در سراسر جهان اتفاق می‌افتد.

وقتی که شما از فرزندتان متنفر باشید، دیگران هم همین حس را خواهند داشت؛ بنابراین، کاری کنید که وقتی فرزندتان در جمعی است، دیگران لبخند بزنند و با او به خوشحالی رفتار کنند، نه اینکه تظاهر کنند که فرزندتان را دوست دارند. با کلام و رفتارتان باعث شوید که ارتباط خوبی میان شما و فرزندتان برقرار باشد. دیگران نیز همین احساس را خواهند داشت.

از ویژگی‌های ستاینده مادر، مراقبت دائم او از فرزندش است؛ در مقابل، یک مادر شجاع و قدرتمند، شرایط رشد فرزندش را هم فراهم می‌کند؛ نه اینکه فقط او را در قفس (خانه و مانند آن) حبس و محصور کند.

اگر بچه شما در چهار سالگی بتواند با بچه‌های دیگر دوست شود، یعنی والدین موفقی هستید. بازی وسیله رشد است. اگر بچه‌تان با بچه‌های دیگر بازی کند، رشد خواهد کرد اما اگر بچه‌ای را بچه‌های دیگر به بازی‌شان راه ندهند، آن بچه رشد نخواهد کرد.

به فرزند اول یاد بدهید تا از فرزند دوم توجه بگیرد. بعد از تولد نوزاد، مادر دیگر آن توجه کامل را به شوهر ندارد؛ شوهر می‌تواند این توجه را از نوزاد بگیرد. همانطور که شوهر بهتر است کم شدن توجه را با عضو جدید خانواده جبران کند، می‌توان این را به بچه‌های خانواده هم یاد داد؛ در واقع، درست است که توجه والدین به فرزند جدید معطوف می‌شود؛ اما می‌شود به بچه‌ها آموزش داد که این کمبود توجه را از خواهر یا برادر خود دریافت کنند.

اگر می‌خواهید فرزندانتان در آینده افرادی موفق و دارای ارتباطات اجتماعی قوی باشند، از همین حالا با آنها به گونه‌ای رفتار کنید که ارزش‌های انسانی را درک کنند و در اجتماع پذیرفته شوند. این کار باعث می‌شود که آنها نیز در مقابل شما احترام بگذارند و روابط خانوادگی بهتری شکل بگیرد.

برای تقویت مهارت‌های ارتباطی و زبانی کودکان خود می‌توانید از پکیج‌های آموزشی دوزبانگی انگلیسی و پکیج‌های عربی دوزبانگی کودکان وبسایت زبان کوچولو استفاده کنید. این پکیج‌ها به‌طور خاص طراحی شده‌اند تا کودکان شما بتوانند در محیطی شاد و آموزشی به بهترین شکل ممکن زبان‌های جدید را بیاموزند و مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کنند.

**برگرفته از سخنان جوردن پیترسون**

**پژوهشگر:** حامد اسماعیل زاده از خانه کودک دوزبانه خاورمیانه (زبان‌کوچولو)

**نحوه گردآوری:** تماشای دوره ویدیویی اوریجینال جوردن پیترسون و استخراج و ترجمه گزیده نکات مرتبط با خانواده زبان‌کوچولو