افراد دوزبانه پدیده ای که در دنیای امروز به شدت مورد توجه قرار گرفته و تاثیرات مثبت آن بر زندگی فردی و اجتماعی افراد بی‌نظیر است. در ادامه به بررسی برخی از تأثیرات مثبت دو زبانی بر آینده افراد از تمام نگاه ها میپردازیم.

اگر با دو زبانی آشنایی ندارید پیشنهاد میشود از سلسله مقالات ما که در مورد دو زبانی است دیدن کنید.


فهرست فواید دوزبانگی:

  1. تقویت مهارت های شناختی
  2. افزایش فرصت های شغلی
  3. تقویت ارتباطات بین‌‌ فردی 
  4. توسعه فرهنگی و اجتماعی
  5. سلامت مغز و جلو گیری از زوال عقل

تقویت مهارت های شناختی

تحقیقات دانشکده ی علوم شناختی بریتانیا نشان می دهد که دو زبانگی می تواند به بهبود مهارت های شناختی کمک کند.

افرادی که به دو زبان تسلط دارند، معمولاً در حل مسائل، تفکر انتقادی و یادگیری زبان‌های بیشتر موفق‌تر هستند. صحبت کردن به دوزبان مختلف به طور همزمان و تغییر سریع بین زبان‌ها، مغز را به تمرین واداشته و باعث تقویت فضای شناختی می‌شود.


 افزایش فرصت‌های شغلی

 طبق تحقیقات جامعه شناسان در قرن حاضر بیش از 96% شرکت‌ها و غول های فناوری به دنبال استخدام افرادی هستند که با افراد مختلف از فرهنگ‌‌های مختلف ارتباط برقرار کنند. 

دو زبانه بودن به این افراد امکان می‌دهد که به بازار کار متنوع‌تری وارد شوند و شانس بیشتری برای گرفتن موقعیت‌های شغلی بین‌المللی داشته باشند. به این ترتیب، دو زبانه بودن می‌تواند به عنوان یک برتری در رزومه‌ی شغلی فرد انتخاب شود. 


تقویت ارتباطات بین‌‌ فردی

 افرادی که به دو زبان تسلط دارند، توانایی برقراری ارتباط با افراد بیشتری را دارند. این امر می‌تواند روابط خانوادگی، دوستی‌ها و حتی شبکه‌های حرفه‌ای برای بازاریابی را تقویت کند و حتی در یادگیری افراد از منابع مختلف در زبان های مختلف تأثیر میگذارد مانند تحصیل در خارج از کشور،خواندن کتب و مقالات خارجی و منابع اینترنتی و همین طور رابطه با افرادی از زبان ها و فرهنگ های مختلف را برای ما به ارمغان می آورد.


توسعه فرهنگی و اجتماعی

دو زبانگی به ما در درک فرهنگ ها، آداب و رسوم و سنت های مختلف کمک می کند. این شناخت‌ بیشتر از فرهنگ‌های دیگر باعث افزایش تحمل و پذیرش اجتماعی می‌شود و به پذیرش افراد در جامعه جهانی کمک می‌کند. همچنین، جمعیت دو زبانی می‌تواند باعث تبدیل و تبادل فرهنگی شود و همدلی بین جوامع و فرهنگ های مختلف را گسترش دهد و از ایجاد تنش ها جلوگیری کند.


 سلامت مغز و جلوگیری از زوال عقل 

طبق مطالعات دانشکده ی مغز کمبریج دو زبانه بودن باعث پویایی مغز می شود و آن را از یکنواختی خارج میکند که خود به خود باعث کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری‌های مرتبط با آن میشود و بر سلامتی فرد اثر شایانی میگذارد.


کلام آخر

دو زبانی نه تنها به عنوان یک مهارت بلکه به عنوان یک منبع ارزشمند برای توسعه فردی و اجتماعی شناخته می شود. تأثیرات مثبت آن در زمینه‌های شناختی، شغلی، ارتباطی و فرهنگی و از همه مهمتر سلامتی می‌تواند به روشن شدن آینده‌ ی فرد کمک کرده و آن‌  را برای مقابله با چالش‌های جهانی آماده کند. در نهایت، زبان به عنوان یک دارایی فرهنگی و اجتماعی، می‌تواند در ایجاد دنیایی بهتر و زیباتر نقش مهمی‌ ایفا کند.